Érdekességek az uszoda életéből - Technikai nap

Akik gyakori vendégei az uszodának, már bizonyára megszokhatták, hogy havi egy napra rendszeresen "bezár" az intézmény, web és facebook oldalunkra kikerül a Technikai nap bejegyzés. Látogatóink számára vélhetően ez egy apró bosszúság, hiszen aznap nem úszhatjuk le a megszokott hosszokat, mozgathatjuk át magunkat a vízben,  ugyanakkor elengedhetetlen feltétele az uszoda és strand működésének.  Ezen a napon az uszoda teljes személyzete azon dolgozik reggeltől estig, hogy a vendégek által látogatott és használt területek esztétikai és törvényben előírt módú takarítása megtörténjen.

Egészen pontosan már előző este megkezdődnek az előkészületek, a 25 méteres medence leengedésének megkezdésével. A 33 méteres medence teljes vízcseréje is hasonlóan zajlik le, de nem havi rendszerességgel, hanem egy előre meghatározott éves ütemterv alapján. A Technikai nap lépéseit személyzetünk minden tagja rutinszerűen ismeri és végzi el, megtörténik  a medencéket körülvevő rácsok tisztítása mechanikai és vegyi módszerrel. 

Az ugrókövek, járólap felületek szennyeződéseit savazással, dörzsöléssel, majd bő lemosással tisztítjuk meg, a medencék burkolatát is hasonló módszerrel takarítjuk. A közlekedő folyosók, lépcsők szintén vegyi tisztítással, majd alapos öblítéssel tisztulnak meg, megtörténik a fali burkolatok, korlátok, egyéb kellékek megtisztítása is. Úszómester kollégáink és kolléganőink alaposan kitakarítják a férfi és női öltözőket, vizesblokkokat, az uszoda előterét és teljes környezetét.  Megtisztulnak az üvegfelületek, lemosásra kerülnek az uszodatér és előtér ülőpadjai, növényei is.  A munkák egészen estig tartanak, a medencék feltöltése is lezajlik a másnapi nyitás idejére. 

Munkatársainkkal együtt sokat teszünk azért, hogy uszodánk tisztán, rendezetten legyen látogatható nap mint nap. Egyben kérjük és Önöket, hogy közösen ügyeljünk az intézmény tisztaságára és épségére!