Év végéig biztosan nyitva lesz uszodánk, fejlesztések gépházunkban

A folyamatos tárgyalások és egyeztetések eredményeképpen a tegnapi nap vált bizonyossá, hogy uszodánk nyitva tartása nem csak november végéig, hanem 2022 végéig megoldott. Mint ahogyan azt Matkovich Ilona Vác polgármester asszonya közölte, közel 23 millió forintos támogatást kap intézményünk a megnövekedett áram és gáz költségek kigazdálkodására, a 2022. október 1. - 2022. december 31. közötti időszakra. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár levelében azt is jelezte, hogy újabb egyeztetések indulnak meg a 2023-as évi rezsitámogatásról is. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a nyár folyamán folyamatos fejlesztések zajlottak az uszoda területén, új startköveket kapott a 25 méteres medence, megújultak a padok és az alattuk lévő burkolat. Teljesen megújult az uszoda homlokzata, lecserélésre került ez összes üvegfelület , a bejárati üvegportál, amelyhez szélfogó telepítése is történt. Az új nyílászárók nagyságrendekkel jobban szigetelnek a régi elavult technikánál, ezáltal jelentős rezsi spórolás valósítható meg. Szintén megújult a 25 méteres medence és az előtér között található üvegportál.  A gépészeti vonalon is történtek fejlesztések, új modern, frekvenciaváltóval felszerelt átemelő szivattyú és egy búvárszivattyú került telepítésre. Ezekkel a korszerű eszközökkel  szintén csökkenthetőek az uszoda költségei és biztonságosabban történhet a medencék folyamatos vízellátása. 

A közel 140 milliós beruházásban a Váci Önkormányzat támogatása mellett szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Vízilabda Szövetségnek, a Váci Vízmű Sportegyesületnek és a Váci Vízilabda Sportegyesületnek.