Bűnmegelőzési bemutató helyszíne voltunk!

Kedd déltől kettő óráig volt látogatható a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság standja a Váci Strandon! A rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai sok hasznos tanácsot adtak az őket felkereső fiatalság részére. Az érdeklődők számára több érdekes programmal készültek a kapitányság kollégái, speciális szemüvegekkel kipróbálható, hogyan változik a térérzetünk és látásunk drogos, illetve alkoholos befolyásoltság alatt. Teljes kezes ujjlenyomat készítésére is van lehetőség a rendőrség eszközeivel, az elkészült nyomat természetesen nem kerül be a nyilvántartásba, de megtartható!

A bemutatók és a beszélgetések során megtudtuk, hogy a Pest Vármegyei Rendőrkapitányság jelenleg toborzást folytat Iskolaőr pozíciókba már 18. éves kortól. A munkavégzés helyszínei a városi iskolák, óvodák, a feladatok pedig egyaránt tartalmaznak bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatokat. 

A Váci Sport Nonprofit Kft. számos hasonló programot szervezett és tervez a jövőben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság -al és a Magyar Vöröskereszt -el, illetve szervezett táborai alatt a Váci Tűzoltósággal karöltve.