Kényszerű díjemelés januártól az uszodában

A Vác Városi Önkormányzat Pénzügyi-Ügyrendi Bizottsága által meghozott egyhangú döntés alapján tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy januártól egységesen 20%-kal emelkednek a váci uszoda igénybevételének díjai.

A módosítás azért vált szükségessé, mert a nagymértékben emelkedő közüzemi díjak és az Európában példátlanul nagy infláció miatt jelentősen megnőtt létesítményünk üzemeltetési költsége. A zavartalan üzemeltetés kiadásait jelentősen megemeli, hogy a létesítmény gépészeti berendezései elavultak, magas fogyasztásúak. Ehhez járul hozzá az elengedhetetlen dolgozói bérnövekedés miatti kiadásnövekedés is. Jelenleg nincs információnk arról, hogy a 2024-es évben az állam akár minimális mértékben is kompenzálná a megemelkedő költségeket, melyeket az önkormányzati költségvetés nem tud teljes mértékben lefinanszírozni.

Intézményünk jövő évi költségvetésének tervezésnél fontos szempont volt, hogy a szükséges árkompenzáció minél kisebb mértékben terhelje meg vendégkörünk és az uszodát igénybe vevő sportegyesületek pénztárcáját.

Váci Sport Nonprofit Kft.
Gulyás Zoltán ügyvezető